REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trumpu in njegovi kampanji zaradi zavajajoče trditve o koronavirusu znova prepovedali tvitati

Trumpu in njegovi kampanji zaradi zavajajoče trditve o koronavirusu znova prepovedali tvitatiDonald Trump je poznan po svojih čivkih, v katerih pogosto širi neresnične trditve. Vir: Twitter
Trumpu so tvitanje prepovedali zaradi širjenja dezinformacij v zvezi s Covidom-19.

Medtem ko se ameriški predsednik trudi, da bi dosegel prisilno prodajo kitajskega podjetja Tik Tok ameriškemu Microsoftu, pri čemer želi tudi ameriška vlada »imeti kos pogače« (kar je tudi povsem nezakonito), ima Donald Trump težave tudi s podjetjem Twitter, ki mu je doslej že večkrat prepovedalo objavljanje tvitov.

Tiskovni predstavnik podjetja Twitter je sicer poskrbel za nekaj zmede, ko je najprej potrdil, da je računu @realDonaldTrump znova začasno prepovedano »čebljanje,« o čemur je poročal Washington Post.

Pozneje pa je tiskovni predstavnik Twitterja Nick Pacilio potrdil, da so v resnici nazadnje onemogočili tvitanje računu »Team Trump«, zaradi širjenja dezinformacij v zvezi s Covidom-19.

Zahtevali so namreč umik spornega tvita glede Covida-19, v katerem je zapisano, da so otroci na koronavirus – imuni.

Trump oponaša telesno prizadeteto osebo
Trump oponaša telesno prizadeto osebo. Vir: Twitter

Sam tvit je sicer kazal na neresnično izjavo ameriškega predsednika, podano za televizijo Fox News.

Zahtevali so umik spornega tvita glede Covida -19, v katerem je zapisano, da so otroci na koronavirus – imuni. Znano pa je, da otroci niso imuni pred to boleznijo.

V tem tvitu je ameriški predsednik izrekel naslednjo neresnico: »Če si ogledate otroke, so otroci večinoma – in sam bi dejal, da večinoma pomeni zagotovo – zagotovo imuni pred to boleznijo.«

Znano pa je, da otroci niso imuni pred to boleznijo.

Večinoma imajo blažji potek bolezni, raziskave cel kažejo, da enako dobro ali celo bolje od odraslih lahko širijo novi koronavirus oziroma bolezen Covid-19.

Pred tem je Facebook že zbrisal tudi podobno objavo, ki jo je objavil Donald Trump.

Tviter je zaradi širjenja dezinformacij o kronavirusu v juliju začasno blokiral tudi Twitter račun Donalda Trumpa mlajšega.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek