REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Želel je dokazati, da je Zemlja ravna, zato se je z lastno raketo izstrelil v nebo. Kako se je pa končalo?

Želel je dokazati, da je Zemlja ravna, zato se je z lastno raketo izstrelil v nebo. Kako se je pa končalo?»Mad Mike« med zadnjim poletom

Mike Hughes, znan kot »Nori Mike« je umrl v strmoglavljenju rakete lastne izdelave v kalifornijski puščavi.

64-letni amaterski astronavt Hughes je v svoji parni raketi strmoglavil kmalu po izstrelitvi v soboto v bližini mesta Barstow.

Takoj po izstrelitvi, kot je razvidno iz videoposnetka, ki kroži po družbenih omrežjih, je z rakete odpadlo varnostno padalo.

Takoj po izstrelitvi, kot je razvidno iz videoposnetka, ki kroži po družbenih medijih, je z rakete odpadlo varnostno padalo.

Nič več ni moglo zadržati njegovega padca proti puščavi.

Hughes je bil znan po svojem prepričanju, da je Zemlja ravna.

Upal je, da bo dokazal svojo teorijo z odhodom v vesolje.

Sobotna predstavitev je bila posneta za novo televizijsko oddajo »Domači astronavti« o amaterskih proizvajalcih raket, ki jih bodo predvajali na Science Channel.

Hughes je s pomočjo svojega partnerja Walda Stakesa s svojo raketo na parni pogon skušal doseči 1500 metrov višine, poroča Space.com.

Projekt so poskušali izvesti čim bolj varčno.

Science Channel je tvitnil, da je Hughes umrl »sledeč svojim sanjam.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek