REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Srbiji aretirali ugrabitelja in pedofila - »Malčanskega brivca«

V Srbiji aretirali ugrabitelja in pedofila - »Malčanskega brivca«Malčanski brivec

Po sedemnajstih dnevih neprestanega iskanja je srbska policija vendarle ujela in aretirala t. i. »Malčanskega brivca«, 46-letnega, že večkrat obsojenega pedofila Ninoslava Jovanovića, ki je pred tem ugrabil mladoletno, komaj 12-letno Moniko Karimanović.

Ujeli so ga na malčanskem pokopališču, po hitri akciji policije, ki so jo pred tem obvestili občani.

Tu na pokopališču, v neki grobnici in v okoliških vaseh, v zapuščenih hišah, senikih ali vikendih se je skrival tudi z ugrabljeno Moniko. Bežal je v okolici Malče, Svrljiga in Knjaževca.

Malčanski brivec

Moniko je njen ugrabitelj tudi strašil s trditvami, da ju oba išče policija in da ju bo policija oba hudo tepla, če ju najde, zato sta dnevno na begu, lačna in premražena prehodila tudi več kot pet ur. Ko je ugrabljena prvič videla policista ga je zato tudi moledovala, da »naj je ne tepe«.

Policistom je povedala, da jo je ugrabitelj hudo pretepal, mučil in zlorabljal. Pri sebi je imel tudi zelo velik nož.

Moniko Karimanović so našli v vasi Pasjača, iz katere prihaja mati domnevnega ugrabitelja. Našli so jo v zapuščeni počitniški hišici, od koder so jo prepeljali v bolnišnico v Nišu. Takoj se je javila svoji materi.

Monika je bila ob najdbi ostrižena in z lažjimi poškodbami.

Moniko je ugrabitelj izpustil, saj so ga v neki hiši presenetili domačini, zato je zadnje dneve bežal sam.    

Moniko je ugrabitelj izpustil, saj so ga v neki hiši presenetili domačini, zato je zadnje dneve bežal sam.

Ko sta ga presenetila dva domačina, je eden tekel za njim in drugemu zaklical, da naj mu poda pištolo.

Misleč, da so policisti, jim je dejal: »Nikoli me me ne boste ujeli! Tudi jaz sem oborožen, briga me, nič mi ne morete!« Nato je preskočil 120 centimetrov visoko ograjo in izginil v gozdu.

Znan je bil po tem, da je svoje žrtve pred posiljevanjem strigel. Večkrat je bil obsojen na zaporne kazni, zadnjo, 15-letno mu je za tri leta zmanjšalo v letu 2019 Vrhovno sodišče Srbije.

Po prihodu na svobodo pa je pričel ženske prek svetovnega spleta nadlegovati tudi s sporočili, češ da nudi »brezplačno striženje«, zato je moral znova za nekaj mesecev v zapor.

Monika Karimanović in njen ugrabitelj

Srbska policija je bila v zadnjem času tudi na udaru kritik, ker obsežna akcija iskanja, v katero je bilo vključenih več sto policistov, helikopterjev, dronov, občanov, lovcev in celo vojakov, tako dolgo časa ni privedla do aretacije pedofila.

Po prihodu iz zapora je očitno pričel načrtovati nov zločin. Na najmanj 20 mestih v gozdu in na vaških pokopališčih (v grobnicah) si je vnaprej naredil zaloge hrane in vode.

Moniko je prevaral tako, da jo je prosil, da mu pove, kje je šola, ker tudi sam »tam dela«. Zato je prisedla v avto, da bi mu pokazala pot do šole – on pa jo je odpeljal v gozd.

Srbska policija je bila v zadnjem času tudi na udaru kritik, ker obsežna akcija iskanja, v katero je bilo vključenih več sto policistov, helikopterjev, dronov, občanov, lovcev in celo vojakov, tako dolgo časa ni privedla do aretacije pedofila.

Glede na to, da se Srbija nahaja pred pravoslavnim božičem, je ta vest o aretaciji ugrabitelja mladoletnice za marsikoga v državi tudi najlepše božično darilo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek