REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaradi visokih vročin tudi konji dobili »vročinski dopust«

Zaradi visokih vročin tudi konji dobili »vročinski dopust«Konjska delovna sila na Dunaju. Vir: Twitter

Postaja že tako vroče, da imajo tega dovolj tudi – konji. In tudi njihovi vodniki in zaščitniki – na Dunaju.

V glavnem mestu Avstrije se namreč še vedno prevažajo fijakerji, konji pa imajo pravico do »vročinskega dopusta« le, kadar temperatura zunaj preseže 35 stopinj Celzija.

Vendar pa so organizacije za varstvo človekovih pravic in poslanci opozicije v mestnem parlamentu že pred časom zahtevali, da naj se ta meja spusti na 30 stopinj Celzija.

Temu pa je sedaj pritrdila tudi mestna uprava, čeprav bo glede tega potrebno popraviti zvezne predpise, za kar je odgovoren minister Wolfgang Mückstein iz stranke Zelenih.

Na uradnem merilnem mestu na Štefanovem trgu so namerili 32 stopinj Celzija, v resnici pa so toplotne kamere pokazale 38 stopinj Celzija.

Sedanji zakon namreč nima omejitve pri uporabi živali ob visokih zunanjih temperaturah.

»Zveza proti živalskim tovarnam«, organizacija za varstvo živali tudi opozarja, da so uradna merjenja temperature v mestu velikokrat zgrešena in ne kažejo pravega stanja, saj so na uradnem merilnem mestu na Štefanovem trgu namerili 32 stopinj Celzija, v resnici pa so toplotne kamere pokazale 38 stopinj Celzija.

Ob tleh pa so temperature asfalta presegle tudi 45 stopinj Celzija.

Delite članek