REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Avstraliji bodo pokončali 10.000 kamel - le zaradi pomanjkanja vode

V Avstraliji bodo pokončali 10.000 kamel - le zaradi pomanjkanja vodeKer so žejne, jih bodo pokončali. Vir: Twitter

Lokalne avstralske oblasti načrtujejo odstrel približno 10.000 kamel, ker se prebivalci pritožujejo zaradi žejnih živali, ki vdirajo v njihova naselja in obupno iščejo vodo.

Aboridžinski uradniki v odročnih območjih severozahodne Južne Avstralije so odobrili odstrel kamel, ki bi se moral začeti v sredo in trajati pet dni, poroča CNN.

Lovci jih bodo ubijali kar iz helikopterjev ...

Lokalna uprava Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) je v zapisu, objavljenem na Facebooku, poudarila, da »izjemno velike skupine kamel in druge divjadi v iskanju vode nadlegujejo oddaljene aboridžinske skupnosti.«

»Zaradi trenutnega zelo suhega vremena velike skupine kamel ogrožajo skupnosti in infrastrukturo ter potrebujejo nadzor,« je pojasnjeno v zapisu.

Portal Seven News poroča, da bi med lovom lahko ubili celo 10.000 kamel.

Tako kot v večjem delu države tudi v Južni Avstraliji že tedne vztrajajo ekstremno visoke temperature.

Prebivalce so presenetile tudi žejne koale in kenguruji. Nekatere su uspeli rešiti, številne pa so tudi hudo opečene.

Čeprav ta avstralska država ni tako močno prizadeta zaradi požarov, kot je to vidno v primeru sosednjega Novega Južnega Walesa, je tudi na ozemlju Južne Avstralije med požari poginilo ogromno število divjih živali, poroča CNN.

Marita Baker, članica odbora APY, je za avstralski časnik povedala, da so njeno skupnost preplavile zelo žejne divje živali, ki hrepenijo za vodo.

»Obtičali smo v vročih, smrdečih in neprijetnih razmerah, ko kamele vdirajo v naše soseske, rušijo ograje, se plazijo okoli hiš in poskušajo priti do vode celo prek klimatskih naprav,« je dejala Bakerova.

Oblasti ocenjujejo, da je v Avstraliji več kot milijon kamel, ter da njihova populacija v zadnjih letih hitro narašča.

Delite članek