REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Stotnik Amerika aretiran v ameriški vojaški bazi

Stotnik Amerika aretiran v ameriški vojaški baziOboroženi 33-letni moški je trdil, da ima »strogo zaupne« podatke za generala ameriških letalskih sil. Vir: Posnetek zaslona, X

Moški s Floride je bil aretiran, ker je poskušal vstopiti v vojaško bazo, medtem ko se je predstavljal kot Stotnik Amerika, izhaja iz kazenske ovadbe, objavljene ta teden.

Moški, ki je trdil, da ima »strogo zaupne podatke«, je bil v »skrajnem stanju paranoje in psihoze,« navaja poročilo.

Baruch Roche II. se je v začetku novembra pripeljal do vhodnih vrat letalske baze MacDill v Tampi na Floridi, se predstavil kot (Marvelov superjunak) »Stotnik Amerika« in rekel, da je aktivni član Južnega poveljstva Združenih držav (SOCOM).

33-letni »Stotnik Amerika« ​​je tudi zatrdil, da ima sestanek z »generalom SOCOM-a« in da mu mora predložiti »strogo zaupne informacije«, piše v sodnih listinah.

Ko mu je bilo povedano, da ne more vstopiti, je Roche »postal prepirljiv« in »zagrozil, da se bo vsak dan vračal in iskal uradnike, ki so mu zavrnili vstop.«

Osebje oporišča ga je nato odpeljalo v pripor in v prtljažniku našlo puško in strelivo ter vojaško izkaznico, ki ga je identificirala kot upokojenega veterana letalskih sil.

»Zaradi skrajnega stanja paranoje in psihoze je bil Roche prisilno hospitaliziran,« piše v tožbi.

Obtožen je poskusa vnosa strelnega orožja v zvezni objekt ZDA.

Grozi mu do leto dni zapora, če bo obsojen.

Država mu je zaplenila tudi orožje in strelivo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek