REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sramota NATO članice: Vojaki ujeti pijani in zadrogirani

Sramota NATO članice: Vojaki ujeti pijani in zadrogiraniPozitivni na psihoaktivne snovi v Baru, Golubovcih, Danilovgradu in Pljevljah. Vir: Posnetek zaslona, X

Več pripadnikov Vojske Črne gore je bilo med nenapovedanimi nadzori vojaške policije v več mestih pozitivnih na psihoaktivne snovi, po informacijah časnika Dan pa tudi na alkohol.

Na ministrstvu za obrambo so za ta časnik potrdili, da so testi pri več mlajših članih kolektiva pokazali na morebitno prisotnost psihoaktivnih substanc.

Po neuradnih informacijah črnogorskega časnika je bilo v Baru na alkoholiziranost sedem vojakov pozitivnih, v enotah v Golubovcih in Danilovgradu pa šest vojakov na psihoaktivne snovi in ​​alkohol.

Ta medij je medtem neuradno izvedel, da so nadzore vojaške policije izvajali tudi v Pljevljah, kjer so bili tudi vojaki, ki so bili pozitivni na psihoaktivne snovi.

»V okviru izvajanja rednega in nenapovedanega nadzora stanja v enotah Vojske Črne gore so pristojni vojaški organi s testiranji pridobili podatke, ki kažejo na morebitno prisotnost psihoaktivnih substanc pri več mlajših članih enot. Nadzor je bil opravljen v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah, kar kaže na obnašanje in postopke teh pripadnikov črnogorske vojske med koncem tedna,« so za »Dan« sporočili z ministrstva za obrambo v Podgorici.

Njihovi poveljniki in vodstveni kader so, kot rečeno, seznanjeni z rezultati nadzora, trenutno pa se v okviru zakonskih predpisov izvajajo notranji postopki.

Vojska Črne gore, ki je članica Nata, ima 2368 formacijskih mest, trenutno pa jih je zasedenih 1939.

Od tega je po podatkih o stanju v črnogorskih oboroženih silah s konca oktobra, 282 častnikov, 779 podčastnikov, 617 pogodbenih vojakov in 254 civilistov, ki so zaposleni v vojski.

Trenutno je v enotah nezasedenih 429 mest.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek