REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šokantno: pilot dovolil potnici pilotirati letalo, posnetki na družbenih omrežjih vzbudili ogorčenje

Šokantno: pilot dovolil potnici pilotirati letalo, posnetki na družbenih omrežjih vzbudili ogorčenje»Pilotka« Ana. Vir: Screenshot YouTube

Posnetki lepe mladenke Ane, ki je sedeč v pilotskem sedežu – ne da bi bila pilotka – pilotirala letalo, so vzbudili veliko pozornosti na družbenih omrežjih.

Šlo je za letalo, ki je 31. avgusta letelo iz Jakutska do Batagaja, torej nad Sibirijo, posnetki pa so se šele sedaj pojavili na družbenih omrežjih.

Po navedbah ruskih virov je bilo potnici dovoljeno pilotirati letalo s potniki.

'No, nimam pojma, zakaj ne moreš priti tja,' je Ani dejal pilot.

Dekle naj bi bilo v svojih dvajsetih letih, brez izkušenj, bila pa naj bi tudi »v tesni zvezi« oziroma romanci z enim od pilotov letala, njenim prijateljem, poroča Siberian Times.

Na posnetku je mogoče slišati tega pilota, kako jo inštruira, medtem ko mična Ana v rokah drži pilotsko palico.

»Nazaj, na desno, sedaj na levo in potem ga obrni nazaj,« govori pilot.

Potnica - "pilotka" Ana

Nato ga dekle vpraša, »Zakaj pa ne morem priti tja?«, moški, z imenom Kiril S. pa ji brezbrižno odgovori: »No, nimam pojma, zakaj ne moreš priti tja.«

Polet z letalsko družbo InAero na tej relaciji sicer običajno traja uro in petdeset minut. Ni znano, kako dolgo naj bi potnica pilotirala letalo. V letalski družbi so sporočili, da že preiskujejo primer.

Pilot je sicer lahko »uradno« samo nekdo, ki je starejši od 21 let, ima komercialno ali civilno letalsko dovoljenje,  ima opravljene medicinske teste, ki odlično vidi in je opravil tudi vsa druga preverjanja.

Potnica - "pilotka" Ana

V tem primeru Ana očitno ni imela pravice, da »pilotira« letalo. Res pa je, da je bila nad izkušnjo navdušena.

Dodala je še, da je bilo to »neverjetno cool« in se s »hvala ti« nato tudi zahvalila svojemu prijatelju na Instagramu.

To je kmalu povzročilo val ogorčenja.

Očitno je kmalu spoznala, da je to bila napaka in je slike obrisala. Toda bilo je že prepozno, saj so se slike in posnetki že razširili po spletu naprej.

Očitno je kmalu spoznala, da je bila objava napaka in je slike obrisala.

Toda bilo je že prepozno, saj so se slike in posnetki že razširili po spletu naprej, vse dokler novica o doživetju »resničnega simulatorja poletov« ni dosegla časopisov.

V podjetju InAero so ob zagotovilih o preverjanju zadeve tudi dejali, da obstajajo »dvomi«, da ima ta primer »karkoli z aktivnostjo podjetja pri nudenju transporta našim potnikom.«

Morda pa jih je samo strah, da bi jim ta reklama nekoliko zmanjšala povpraševanje po njihovih uslugah …

Delite članek