REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odvetnik odkril preprost način, kako se izogniti neprestanemu dokazovanju izpolnjevanja pogoja PCT

Odvetnik odkril preprost način, kako se izogniti neprestanemu dokazovanju izpolnjevanja pogoja PCTPotrdilo PCT - na majici. Vir: Twitter

Upori in demonstracije proti »pogoju PCT« ali celo »pogoju PC« so v času, ko morajo države predvsem v Evropi znova omejevati javno življenje - znova tukaj.

Toda ob tistih, ki se tem omejitvam pa tudi cepljenju še naprej upirajo, pogosto s trditvami, da te omejitve in zahteve posegajo v njihovo telo in osebno svobodo (pri tem pa kratkovidno ogrožajo sebe in druge) so tudi drugi, ki z razkrivanjem svojega statusa PCT nimajo prav nobene težave.

Potem ko je predsednik avstralske vlade Daniel Andrews sporočil, da bo preverjanje izpolnjevanje pogoja PCT ostalo v veljavi tudi v letu 2022 in verjetno tudi v letu 2023, je odvetnik iz Melbourna, da bi si nekoliko olajšal stalne postopke preverjanja dal svoje potrdilo o cepljenju preprosto natisniti – na majico.

Na idejo je prišel v trenutku, ko so mu v neki restavraciji zavrnili vstop, ker je doma pozabil svoje potrdilo o cepljenju.

Na idejo je prišel v trenutku, ko so mu v neki restavraciji zavrnili vstop, ker je doma pozabil svoje potrdilo o cepljenju.

»Pomislil sem, da bi morala obstajati enostavnejši način za to preverjanje. In zato sem si dal potrdilo natisniti na majico,« je pojasnil odvetnik Neil Mitchell.

Potrdilo ima seveda tudi QR kodo, zato lahko majico preprosto preberejo tudi aplikacije za skeniranje kod.

Prav nič pa se ne vznemirja niti zaradi »razkrivanja osebnih podatkov«, ki so na majici prav tako lepo vidni.

Ob tem to metodo priporoča tudi drugim.

»Nimajo vsi ljudje mobilnih telefonov, starejši  ljudje jih pogosto nimajo in majica je verjetno bolj enostavna rešitev,« pravi odvetnik in dodaja, da so bile reakcije ljudi na njegovo nenavadno dokazovanje statusa, ki v celotno pandemijo vnaša tudi nekaj humorja, doslej vedno pozitivne.

Svoj status tako lahko dokazuje tudi brez mobilnega telefona in brez papirnatega potrdila.

Dokler se majica ne bo sprala… In natisnila nova.

Delite članek