REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neizkušena in neskrbna: Orožarka, ki je Baldwinu dala pištolo, je bila nevestna že pred tragedijo

Neizkušena in neskrbna: Orožarka, ki je Baldwinu dala pištolo, je bila nevestna že pred tragedijoOrožarka Hannah Gutierrez, Alec Baldwin in žrtev... Vir: Twitter

Potem ko je igralec Alec Baldwin na filmskem setu ob snemanju vesterna »Rust« nenamerno usmrtil Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo se je izkazalo, da je za orožje na snemanju skrbela Hannah Gutierrez Reed, štiriindvajsetletna hči izkušenega orožarja Thella Reeda.

Napako pa je naredil tudi pomočnik režiserja Dave Halls, kajti njegova naloga je bila, da preveri, ali je orožje res 'hladno' ali 'vroče'.

Za svoje delo se je usposabljala vse življenje, vendar so že pred nesrečo sodelavci in igralci opozarjali, da je zelo neskrbna.

Baldwin je namreč streljal s pištolo, za katero je bil prepričan, da je »hladna« in napolnjena s slepimi naboji.

V resnici pa je bila v orožju prava krogla, ki je usmrtila direktorico fotografije in ranila režiserja.

V policijskih dokumentih je zapisano, da je imela Hannah Gutierrez Reed na voljo tri pištole, v katerih bi morali biti slepi naboji.

Orožarka Hannah Gutierrez
Orožarka Hannah Gutierrez Reed, štiriindvajsetletna hči izkušenega orožarja Thella Reeda. Vir: Twitter
Hannah Gutierrez Reed pa je zelo nevarno ravnala z orožjem že ob prejšnjem snemanju, ko je dala pištolo v roko 11-letni deklici.

Pištolo je predala Daveu Hallsu, ki bi moral za njo znova pregledati, ali je v cevi slepi naboj, česar pa ni storil, pač pa je glasno ponovil le »hladna pištola.«

To pa ni bil edini problem na snemanju.

V zadnjem času je več članov ekipe zapustilo snemanje, nezadovoljnih zaradi delovnih pogojev.

Pritoževali so se zaradi predolgega snemanja, dolgotrajnega potovanja do mesta snemanja in slabe varnosti.

Ubita
Slovo od Halyne Hutchins. Vir: Twitter

Hannah Gutierrez Reed pa je zelo nevarno ravnala z orožjem že ob prejšnjem snemanju, ko je dala pištolo v roko 11-letni deklici.

»Bila je nekoliko neskrbna z orožjem, s katerim je mahala tu in tam. Nekajkrat je napolnila pištole s slepimi naboji, toda na način, ki se nam je zdel nevaren,« je dejala ena od prič.

Druga priča je povedala, da so v času snemanja filma »The Old Way« varnosti posvečali veliko več pozornosti.

Najbolj nevaren incident se je zgodil, ko je Gutierrez Reedova dala pištolo 11-letni igralki Ryan Kiera Armstrong.

»Pištolo je napolnila kar na mestu, kjer so naokoli ležali kamenčki in druge stvari. Nismo videli, da bi jo preverila, nismo videli, ali je kaj dala v pištolo ali ne,« se spomnita dve priči. Snemanje so nato ustavili, ker je ekipa zahtevala, da Gutierrez Reedova še enkrat preveri bobnič pištole.

Dekle pa naj bi na podoben način delalo tudi ob snemanju novega filma, kjer naj bi se kar dvakrat zgodilo, da sta se pištoli po naključju sprožili, predno se je zgodilo usodno streljanje v četrtek.

Alec baldwin
Alec Baldwin. Vir: Twitter

Ena od prič je Gutierrez Reedovo ocenila kot »neizkušeno in zeleno«.

Napako pa je naredil tudi pomočnik režiserja Dave Halls, kajti njegova naloga je bila, da preveri, ali je orožje res »hladno« ali »vroče«, vendar je orožje zgolj predal Baldwinu.

»Samo to bi lahko preprečilo nesrečo. On bi moral biti naša zadnja linija obrambe, pa nas je izneveril,« je dejala ena od prič.

Ker pa je producent filma prav Alec Baldwin je povsem mogoče tudi, da bo ob koncu preiskave, čeprav je očitno, da ni bil neposredno odgovoren za tragičen in nenameren uboj in ranitev dveh članov svoje ekipe, zaradi slabe organizacije snemanja deloma kriv tudi znani igralec.

Delite članek