REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Mar vaju ni sram?«: Poročen parček objavil odbite slike s poroke, tvitosfera zgrožena

»Mar vaju ni sram?«: Poročen parček objavil odbite slike s poroke, tvitosfera zgroženaTematska poroka, ki je šla čez vse meje dobrega okusa. Vir: Twitter

»Zakaj jima je bilo tega treba?« se sprašuje večina, ki si je ogledala slike mladoporočencev, ki so postale hit na družbenih omrežjih zaradi odbitih fotografij, ki jih je eden do gostov nenavadne poroke objavil na Twitterju.

Kmalu so uporabniki tvitosfere začeli množično deliti podobe moškega in ženske, nakar so te postale viralne.

In vse to zaradi teme na poroki.

Zaenkrat nič ne kaže, da sta mladoporočenca želela narediti parodijo iz lastne poroke... Vir: Twitter

Ni še znano, ali sta mladoporočenca želela narediti parodijo ali pa sta bila resna z namenom, da obudita spomine na grozo sužnjelastniških časov.

Kakor koli, nevesta in ženin sta si nadela obleke kot v času suženjstva v Ameriki.

Temnopolti moški je imel poleg nekoliko razcapanih cunj še verige na rokah in nogah.

Prizor z odbite poroke: Verige in obujanje spominov na suženjstvo. Vir: Twitter

Ženska (belka) je ob tem z »močjo svoje ljubezni« do ubogega sužnja osvobodila temnopoltega moškega verig in ga odrešila, da ne bi bil več suženj.

K fotografiji je sodil še pripis: »Leto 1842. Dnevi so minevali in vse se je spremenilo, a najina ljubezen je postajala iz dneva v dan močnejša. Ni bil več suženj, postal je del družine.«

Še nekaj fotografij, ki jih je objavil poročni fotograf, prikazuje tranzicijo »sužnja v člana družine«, ko se je ženin naposled preoblekel v obleko. In si na glavo nadel klobuk.

Njuna ljubezen je postajala vse močnejša, saj je naposled razdrla verige. In potem je temnopolti moški postal del njene, belske družine. Mladoporočenca sta bila prepričana, da bo njuna zgodba postala viralna. In res je obšla svet - toda zaradi besa in ogorčenja tistih, ki so si ogledali odbite fotografije z njune poroke. Vir: Twitter

Mnogi so se spraševali, kako je zaročencema pred poroko sploh prišla na misel tako zavržna ideja.

In zakaj sta menila, da je sploh dobra, celo če bi šlo za (slabo) šalo.

»Mar vaju ni sram? To je boleč spomin, duhamorna epizoda iz zgodovine in življenja milijonov ljudi z vidika njihovih prednikov«, se je glasil eden ob jeznih komentarjev.

»Potem se sprašujemo, zakaj je rasizem še vedno tema številka ena«, so opozorili drugi.

Tretji pa so sklenili: »Mislila sta, da bosta frajerja, ker naj bi bilo prizorišče in tema njune poroke iz časov sužnjelastništva, ki sta ga poustvarila - kúl. Vendar sta onadva vse, samo ne kúl

Delite članek