REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajski »cepelin« dobil certifikat za plovbo

Kitajski »cepelin« dobil certifikat za plovboZračna ladja s posadko AS700 v Jingmenu, osrednji kitajski provinci Hubei. Vir: Xinhua

Kitajska uprava za civilno letalstvo (CAAC) je izdala certifikat za neodvisno razvito civilno zračno ladjo s posadko AS700, poroča kitajska letalska industrijska korporacija (AVIC).

Kitajska uprava za civilno letalstvo (CAAC) je izdala certifikat za neodvisno razvito civilno zračno ladjo s posadko AS700.

AVIC Special Vehicle Research Institute je razvil civilno zračno ladjo AS700 v skladu s predpisi CAAC o plovnosti in ima tudi neodvisne lastninske pravice do te zračne ladjo s posadko, je sporočil AVIC, vodilni kitajski proizvajalec letal.

Cepelin z eno kapsulo s posadko ima enotočkovno pristajalno podvozje.

Ima največjo vzletno težo 4150 kg, največji doseg leta 700 km, v zraku pa lahko ostane 10 ur.

Ta zračna ladja s posadko lahko na krovu sprejme do 10 ljudi, vključno s pilotom.

Kot nov model zračne ladje lahko AS700 izvede kratke vzlete in pristanke ter navpične vzlete in pristanke.

Uporablja se predvsem za letalske izlete, reševanje v nujnih primerih, urbano varnost in druge naloge, je sporočil AVIC.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek