REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

British Airways je stevardesam naročil, kakšne nedrčke naj nosijo z novimi, skoraj prozornimi bluzami

British Airways je stevardesam naročil, kakšne nedrčke naj nosijo z novimi, skoraj prozornimi bluzamiStevardesa British Airways: Letalska družba se sooča z negativnim odzivom zaradi svojih smernic glede spodnjega perila. Vir: Posnetek zaslona, X

Vodstvo družbe British Airways je stevardesam naročilo, kakšne nedrčke naj nosijo k svojim novim uniformam, ki so vključevale skoraj prosojne bluze.

Uradna navodila podjetja pravijo, da mora biti »spodnje perilo navadno belo in golo, brez čipk, vzorcev ali napisov,« poroča Business Insider.

Bluza stevardese BA  Vir: X
Bluza stevardese BA. Vir: X, posnetek zaslona

Ta vrstica je kasneje odstranjena po odzivu sindikata stevardes.

»Odstranili smo priporočilo iz naših enotnih smernic in bomo še naprej prisluhnili svojim kolegom glede tega, kaj je zanje najboljše,« je povedal tiskovni predstavnik letalske družbe.

Letalska družba je poudarila, da zaposlenim ne zapoveduje, kakšno spodnje perilo naj nosijo, in da so smernice oblikovane tako, da se spreminjajo na podlagi povratnih informacij.

Nekatere članice posadk naj bi se počutile osramočene, ko so potnice začele komentirati njihove nedrčke.

»Neverjetno, da smo se znašli v nerodnem položaju, ko se moramo pogovarjati o spodnjem perilu, ki ga bodo naše članice 'dovoljeno' lahko nosile leta 2023,« so sporočili iz sindikata stevardov in stevardes letalskega prevoznika British Airways.

V sindikatu dodajajo, da bi se tem razpravam lahko izognili, če uniforma ne bi vsebovala »prozorne« bluze.

Videz novih uniform je bil objavljen januarja, unofrme pa so bile uvedene v uporabo septembra.

Neverjetno, da smo se znašli v nerodnem položaju, ko se moramo pogovarjati o spodnjem perilu, ki ga bodo naše članice 'dovoljeno' lahko nosile leta 2023.

Nova uniforma ima tudi visok ovratnik, ki je nekaterim članom posadke povzročil izpuščaje, je poročala spletna stran z letalskimi novicami AeroTime.

Kljub naraščajočim pritožbam nad novo uniformo je bila letalska družba tudi leta 2019 kritizirana zaradi prosojnosti srajc.

»V 21. stoletju očitno ni niti primerno niti sprejemljivo, da so ženske na delovnem mestu postavljene v položaj, v katerem so lahko ponižane zaradi izbire spodnjega perila,« je takrat dejal nekdanji pomočnik generalnega sekretarja sindikata Unite.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek