REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Joe Biden trdi, da so njegovega strica pojedli ljudožerci

Joe Biden trdi, da so njegovega strica pojedli ljudožerciNi nobenega znaka, da je bila Finneganova smrt posledica sovražnih dejanj, ali kakršnih koli znakov, da so kanibali igrali kakršno koli vlogo pri neuspešni pridobitvi njegovih posmrtnih ostankov, je medtem zatrdilo ameriško ministrstvo za obrambo. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški predsednik Joe Biden je namignil, da so njegovega strica »morda pojedli kanibali«, potem ko so med drugo svetovno vojno sestrelili njegovo letalo.

Hkrati pa je vztrajal, da Donald Trump ni vreden opravljati funkcije vrhovnega poveljnika ameriške vojske.

Sedanji ameriški predsednik je namreč obiskal vojni spomenik blizu svojega rojstnega mesta v Pennsylvanii, da bi se poklonil svojemu pokojnemu stricu Ambroseu Finneganu.

»Letel je z enomotornimi letali, na izvidniških letih nad Novo Gvinejo. Prijavil se je prostovoljno. Sestrelili so ga na območju, kjer je bilo takrat na Novi Gvineji veliko kanibalov. Nikoli niso našli njegovega trupla,« je po poročanju Sky News novinarjem dejal Biden.

Kljub temu ni nobenega znaka, da je bila Finneganova smrt posledica sovražnih dejanj, ali kakršnih koli znakov, da so kanibali igrali kakršno koli vlogo pri neuspešni pridobitvi njegovih posmrtnih ostankov, je medtem zatrdilo ameriško ministrstvo za obrambo.

Vojaški zapisi kažejo, da je Finnegan umrl, ko je izvidniško letalo, v katerem je bil, maja 1944 po okvari motorja strmoglavilo v Tihi ocean ob severni obali Nove Gvineje.

»V moji družini imamo tradicijo, ki jo je začel moj dedek,« je dejal Biden. Poskušal je namreč potegniti vzporednico med žrtvovanjem svoje družine in Trumpovimi izjavami, da so padli ameriški vojaki »naivni« in »poraženci«.

Ni nobenega znaka, da je bila Finneganova smrt posledica sovražnih dejanj, ali kakršnih koli znakov, da so kanibali igrali kakršno koli vlogo pri neuspešni pridobitvi njegovih posmrtnih ostankov, je medtem zatrdilo ameriško ministrstvo za obrambo.

Nekdanji Trumpovi sodelavci trdijo, da je to rekel, ko med svojim prvim predsedniškim mandatom leta 2018 ni želel obiskati pokopališča padlih ameriških vojakov v Franciji.

To je bil razlog, da je Biden dejal, da si Trump, verjetni republikanski predsedniški kandidat, ki se bo postavil po robu Bidnu na predsedniških volitvah novembra, »ne zasluži biti vrhovni poveljnik mojega sina, mojega strica.«

Bidnov starejši sin Beau je leta 2015 umrl za možganskim rakom. Ta je bil verjetno posledica kurjenja vseh mogočih odpadkov v bližini ameriških oporišč v Aziji.

Biden je tudi smrt svojega sina povezal z njegovo enoletno napotitvijo v Irak, kjer je vojska uporabljala sežigalnice za odlaganje odpadkov.

Ta zgodba je sicer še imela rep in glavo, njegova zadnja, o stricu, ki so ga pojedli kanibali – pa veliko manj…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek