REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Twitter, Facebook, Google, Netflix uvedli obvezno cepljenje

Twitter, Facebook, Google, Netflix uvedli obvezno cepljenjeGoogle - dobrodošlica velja samo za cepljene. Vir: Twitter

Potem ko je ameriški predsednik Joe Biden javno sporočil, da bo cepljenje nekaterih javnih uslužbencev v Združenih državah Amerike postalo obvezno, istim ukrepom sledijo tudi v vseh večjih ameriških korporacijah.

Ob vrnitvi v 'campuse' morajo biti vsi zaposleni – cepljeni.

S svojo odločitvijo je sicer predsednik ZDA sprožil nekaj neodobravanja in javnih razprav, saj je še veliko takšnih, ki se ne želijo cepiti.

Po poročanju ameriških medijev se bodo tisti, ki bodo cepljenje odklonili, morali redno testirati, tak režim pa že velja za zdravstvene delavce ministrstva za veteranske zadeve.

V Kaliforniji so napovedali, da se bodo morali vsi javni uslužbenci cepiti od 21. avgusta naprej, to bo veljalo tudi za vse delavce v zasebnem zdravstvu.

Vir: Twitter

V New Yorku so uvedli enako zahtevo za vse javne uslužbence od 13. septembra naprej, v sredo pa je to za vse zdravstvene delavce uvedel tudi guverner države Andrew Cuomo, in sicer od 6. septembra naprej.

V mestu New York od 30. julija poskušajo privabiti ljudi k cepljenju s sto dolarji za vsakega, ki prejme prvi odmerek cepiva proti koronavirusni bolezni covid-19.

Direktor Googla Sundar Pichai je medtem naznanil, da se bodo morali vsi zaposleni tega podjetja v ZDA, ki se bodo vrnili v pisarne, obvezno cepiti, čeprav je Google delo od doma podaljšal do 18. oktobra.

Podobno so zahtevali tudi pri podjetju Facebook, čeprav se za zdaj še niso določili, kdaj se bodo zaposleni vračali v pisarne. Do septembra naj bi se jih vrnila polovica, druga polovica pa v oktobru.

Ob vrnitvi v »campuse« morajo biti vsi zaposleni – cepljeni.

Netflix
Vir: Twitter
Medtem pa je tudi Twitter uvedel obvezno cepljenje, istočasno pa zaradi povečanega števila infekcij zaprl svoje urade v Los Angelesu in San Franciscu.

Podobno je odločilo tudi vodstvo Netflixa.

Vsi igralci in tisti, ki delajo na produkciji filmov morajo biti cepljeni.

Gre za prvega od studijev v Hollywoodu, ki se je odločil za ta korak potem ko je združenje ameriških filmskih in televizijskih delavcev odločilo, da lahko delodajalci uvedejo obveznost cepljenja, pri čemer se čas za cepljenje »šteje v delovni čas.«

Apple je preložil vrnitev na delovna mesta, obveznega cepljenja pa še ni uvedel.

Sporočil je, da morajo v njihovih trgovinah zaščitne maske nositi tako vsi kupci kot prodajalci.

Kongresni zdravnik Brian Monahan je ukazal obvezno nošenje zaščitne maske v skupnih prostorih ameriškega hrama demokracije.

Demokrati odločitev spoštujejo, večina republikancev pa se ji upira, čeprav morajo plačati denarno kazen.

Medtem pa je tudi Twitter uvedel obvezno cepljenje, istočasno pa je zaradi povečanega števila okužb zaprl svoje urade v Los Angelesu in San Franciscu.

Delite članek