REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Televizija Planet TV prodana, »madžarska tovarna laži« dobila konkurenco

Televizija Planet TV prodana, »madžarska tovarna laži« dobila konkurencoNova24 dobiva konkurenco?

Zgodilo se je to, kar se že nekaj časa napovedovalo: Telekom Slovenije je po informacijah Bojana Požarja prodal Planet TV madžarski televizijski hiši TV2.

Da je madžarska TV2 v igri za nakup Planeta TV, se je sicer govorilo že v začetku junija.

Uradnih informacij tudi takrat ni bilo, saj prodajnega postopka v Telekomu Slovenije ne komentirajo.

Portal Necenzurirano je poročal, da se za Planet TV poteguje tudi hrvaški podjetnik Ivan Čaleta.

Težko verjetno je, da bi televizija, ki že doslej ni prinašala dobičkov, na ta način uspela na slovenskem trgu, toda za to v tem primeru očitno sploh ne gre.

Cena naj bi znašala pet milijonov evrov, je Požar objavil na družbenih omrežjih.

V Telekomu Slovenije informacije za zdaj niso niti potrdili niti zanikali, vse informacije bodo, tako kot doslej, objavljene prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Požar je sicer v tvitu še zapisal, da naj bi prevzem Planeta TV sledil takoj po plačilu kupnine, zelo verjetno pa naj bi se na čelo Planet TV kot direktor vrnil Pavel Stanchev.

Zelo verjetno je, da bo uredniška politika te televizije podobna tisti, ki jo že izvaja Nova24TV, ki jo na družbenih omrežjih zaradi neverodostojnega poročanja, enosmernega toka denarja iz Madžarske in prav tako kadrovske, ideološke in finančne povezanosti s stranko SDS kritiki pogosto imenujejo tudi »kot madžarsko tovarno laži.«

Težko verjetno je, da bi televizija, ki že doslej ni prinašala dobičkov, na ta način uspela na slovenskem trgu, toda za to v tem primeru očitno sploh ne gre, kajti na »trgu« že leta obstajajo tudi strankarski mediji SDS, ki na istem trgu sploh niso sposobni preživeti brez bogatih dotacij svojih, predvsem tujih mecenov.

Delite članek