REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Presenečenje? Economist odkril napake v evropskem načrtu varčevanja plina...

Presenečenje? Economist odkril napake v evropskem načrtu varčevanja plina...Vsi se spomnijo, kako je bila Nemčija na začetku pandemije med državami, ki so omejile izvoz medicinske zaščite in izdelkov zaradi lastnih interesov. Vir: Posntek zaslona, Twitter

Britanski Economist je izračunal in ugotovil, da načrt nesposobne predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o opustitvi ruskega plina zaradi vseevropskega zmanjšanja porabe za 15 odstotkov in pomanjkljive evropske solidarnosti – ne bo prestal preizkusa v zimskem času.

Analitiki Economista ocenjujejo, da »majhno zmanjšanje porabe plina ne bo rešilo težav Evrope

Napaka v izračunih...
Sedi, ena: Usodna napaka v izračunih... Vir: Posnetek zaslona, EK

»Če bo pozimi hladno, bo morala EU v težkih časih dokazati, česa je sposobna.

Predvsem Nemčija bo morala pokazati solidarnost z drugimi državami. Nahaja se v središču evropskega plinovodnega omrežja. Na primer: ali bo dovolila dobavo plina na Češko, da tamkajšnji ljudje ne bodo zmrzovali – in zaprla svoje tovarne?

Vsi se spomnijo, kako je bila Nemčija na začetku pandemije med državami, ki so omejile izvoz medicinske zaščite in izdelkov zaradi lastnih interesov,« opozarja Economist.

Spomnimo, pomanjkljiv načrt Evropske komisije zmanjšanja porabe plina za 15 odstotkov je brez resnih vsebinskih pripomb podprla tudi - slovenska vlada pod taktirko Roberta Goloba.

Delite članek