REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Posledice sankcij: Scholz napovedal konec časov, »ko je bilo vse poceni«, besna množica ga je že izžvižgala!

Posledice sankcij: Scholz napovedal konec časov, »ko je bilo vse poceni«, besna množica ga je že izžvižgala!Kako je nemški kancler Sholz - izžvižgan. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Nemški kancler Olaf Scholz je ocenil, da je »faza globalizacije z nizkimi cenami« - končana.

Potem ko je EU skupaj z ZDA in NATO vodila napačno politiko, s katero je izdatno pomagala k izbruhu vojne v Ukrajini, sedaj nemški kancler odgovornost za posledice sprevrača na Rusijo in od državljanov Nemčije zahteva - zategovanje pasu.

Potem ko je Evropska unija pod taktirko ZDA in NATO vodila napačno politiko, s katero je izdatno pomagala k izbruhu vojne v Ukrajini, sedaj nemški kancler odgovornost za posledice sprevrača na Rusijo in od državljanov Nemčije zahteva - zategovanje pasu.

Scholz je omenil tudi problem energetskih virov iz Rusije in poudaril, da večino uvoženih fosilnih energentov uporablja industrija.

»Mislim, da je faza globalizacije, v kateri je bilo vse poceni, končana. Vendar iz Rusije ne uvažamo le fosilnih goriv. Tudi jedrske elektrarne potrebujejo sredstva, ki jih nabavljamo iz Rusije,« je dejal nemški kancler v Bundestagu.

Scholz je včeraj pozval ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj nemudoma konča »uničujočo vojno« v Ukrajini in obljubil, da bo še naprej podpiral Kijev na vse možne načine, dokler Kremelj ne umakne svojih vojakov.

»Umaknite svoje enote iz Ukrajine, do takrat pa bomo storili vse, kar je v naši moči, da še naprej podpiramo Ukrajino,« je dejal Scholz v nagovoru spodnjega doma Bundestaga.

Poudaril je, da Nemčija Ukrajini dobavlja orožje iz vojaških skladišč, ki je »hitro dostopno in učinkovito.«

»Naš cilj mora biti, da Rusija ne zmaga v tej vojni,« je dejal Scholz.

Toda v državi je vse več nezadovoljstva zaradi takšne politike.

Jedilno olje se v Nemčiji prodaja po cenah, ki so celo več kot 5-krat višje kot pred vojno v Ukrajini, v trgovinah je prišlo celo že do pretepov med kupci.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi video posnetek, na katerem je med govorom v Essnu publika izžvižgala nemškega kanclerja Olafa Scholza.

Skupina državljanov, nezadovoljna z dvigom cen, kar je posledica sankcij proti Rusiji, je Scholzu vpila: »Izgini!«, »Lažnivec!«

In »Scholz mora oditi!«

Letna inflacija v Nemčiji je marca dosegla zgodovinski rekord 7,3 odstotka.

Zaradi krize v Ukrajini in strahu pred pomanjkanjem so številni državljani začeli prazniti police s sončničnim oljem in moko v trgovinah.

V mesecu dni se je cena sončničnega olja dvignila za 550 odstotkov.

Tako so bili nemški trgovci zaradi pomanjkanja pri oskrbi z živili prisiljeni zmanjšati prodajo jedilnega olja, da bi preprečili še en krog kopičenja zalog.

Prodajo so naposled omejili na eno do dve steklenici jedilnega olja.

Vse to pa so seveda posledice geopolitično popolnoma napačnih izbir evropskih politikov.

Namesto da bi razumeli zahtevo Rusije, da Ukrajina in Gruzija pač ne bosta članici zveze NATO, so raje razpihovali vojno.

Le da birokrati v Bruslju in vodilni politiki v evropskih prestolnicah tega sploh še – ne razumejo.

Delite članek