REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ne plešejo vsi po notah Washingtona: ameriški obveščevalec za krizo obtožil Bidna, ne Putina!

Ne plešejo vsi po notah Washingtona: ameriški obveščevalec za krizo obtožil Bidna, ne Putina!Ameriški analitik razkriva, zakaj je uradni Moskvi uspelo premagati Zahod v vseh treh smereh: tako politično kot gospodarsko in vojaško. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Združene države se obnašajo kot razvajena velesila, za krizo je kriv ameriški predsednik Joe Biden, ne pa ruski voditelj Vladimir Putin.

ZDA zahtevajo, da ves svet brezpogojno sprejme ameriške pogoje, da se obnaša v skladu s pravili, ki jih narekuje administracija v Washingotnu.

To drzno in hkrati pogumno izjavo je na YouTubu podal upokojeni obveščevalni častnik ameriških marincev Scott Ritter.

»Mi (ZDA – op. avt.) zahtevamo, da ves svet brezpogojno sprejme naše pogoje, da se obnaša v skladu z našimi pravili. To pomeni, da mora svet plesati po naši in samo naši melodiji,« je dejal.

Toda sveta, je spomnil Ritter, ne naseljujejo le Američani, ampak tudi drugi ljudje s svojimi suverenimi interesi in pravicami. Kljub temu ZDA poskušajo vsiliti svojo voljo ne le Rusiji in Ukrajini, ampak tudi Evropi kot celoti.

Ukrajina pa se vse bolj spreminja v podobno nočno moro kot sta bila za Zahod Irak in Afganistan ter finančno luknjo brez dna.

Analitik je spomnil tudi na poskuse ameriškega voditelja Joeja Bidna, da bi za dogajanje na svetovnem parketu in predvsem ukrajinsko vojno okrivil ruskega predsednika Vladimirja Putina.

»Ne. Joe Biden je kriv!«, opozarja Ritter.

Ritter je pred tem poudaril, da je uradni Moskvi uspelo izvojevati politično, gospodarsko in vojaško zmago nad Zahodom.

Visoki ameriški diplomat Chas Freeman pa je ob tem opozoril, da ZDA vodijo nenapovedano vojno z Rusijo v Ukrajini, da bi ohranile svojo premoč in hegemonijo v svetu.

Po njegovem mnenju dejanja Washingtona Moskvi niso pustila druge izbire, kot da uporabi silo.

ZDA pa se bodo proti Rusiji borile »do zadnjega Ukrajinca«, sarkastično sklene Freeman.

Ob tem pa samo 11 odstotkov Američanov verjame televiziji in le 16 odstotkov časopisom.

Tudi zato, ker je ameriška obveščevalna agencija CIA tudi medije in novinarje že dolgo nazaj velikokrat spremenila v sredstva za izvajanje medijske vojne.

Kremlju pa je uspelo premagati Zahod tako politično kot gospodarsko in vojaško, je v intervjuju na YouTube kanalu Judging Freedom povedal Scott Ritter.

»Rusija zmaguje na vseh frontah; vojaško - na bojišču.

Tudi glede politike – pogledati je treba le propad političnega reda v Evropi in pričajuči propad Bidnove administracije v ZDA.

In hkrati – Moskva zmaguje tudi gospodarsko; Rusija je spremenila pravila igre, sankcije udarjajo po Zahodu kot bumerang našteva Ritter.

Po njegovem mnenju nič ne more ustaviti Rusije pri napredovanju v vseh treh smereh.

Ritter v isti sapi ugotavlja, da je dobava ameriškega orožja Kijevu neučinkovita,

Ocenil je, da bodo oborožene sile ZDA kmalu izčrpale vse svoje zaloge.

Dejstvo je, da v luči posebne vojaške operacije Rusije v Ukrajini Združene države in NATO zaveznice še naprej pitajo Ukrajino z orožjem in v ta namen namenjajo več deset milijard dolarjev.

Zadnja v vrsti držav, ki je poslala svoje orožje Ukrajini je Severna Makedonija.

Skopje je režimu v Kijevu poslalo tanke T-72.

Moskva je že večkrat opozorila, da se na ta način konflikt samo podaljšuje, medtem ko tuje orožje v Ukrajini postaja legitimna tarča ruskih letalsko-vesoljskih sil.

Delite članek