REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Blagovna menjava med Rusijo in ZDA se je povečala za 20 odstotkov

Blagovna menjava med Rusijo in ZDA se je povečala za 20 odstotkovSkupna vrednost blagovne menjave med Moskvo in Washingtonom je aprila znašala 332 milijonov dolarjev. Vir: Posnetek zaslona, X

Blagovna menjava med Rusijo in Združenimi državami Amerike se je aprila letos v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 20 odstotkov in dosegla vrednost 332 milijonov dolarjev, kažejo rezultati analize RIA Novosti, ki je bila opravljena na podlagi razpoložljivih podatkov ameriške carine.

Rusija je aprila na letni ravni povečala izvoz v ZDA za 37 odstotkov, tako da je bil ta mesec vreden 298 milijonov dolarjev.

Ruska federacija v ZDA največ izvaža gnojila, katerih dobava se je v omenjenem obdobju prav tako povečala za 1,6 odstotka.

Na drugem mestu je platina, katere dobava se je povečala za kar 32 odstotkov, na tretjem pa turboreaktivni motorji.

Njihova pošiljka v ZDA se je povečala za trikrat.

Na drugi strani se je uvoz izdelkov iz ZDA v Rusijo zmanjšal za 48 odstotkov, na 34 milijonov dolarjev.

ZDA so v Rusijo izvažale večinoma prehrambene izdelke, med petimi najbolj izvoženimi izdelki pa so medicinsko blago in rentgenski aparati...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek