REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Vlomilec toži lastnika, policijo in vlado – ker se je poškodoval med vlomom (!)

Vlomilec toži lastnika, policijo in vlado – ker se je poškodoval med vlomom (!)

Lastnik trgovine v irskem okrožju Cavan je doživel neprijetno presenečenje. Sprva so v njegovo trgovino vlomili trije kriminalci, zdaj pa ga eden izmed njih še toži. Izvirni incident se je zgodil novembra 2015. Trije vlomilci so si za tarčo svojega »podviga« izbrali lokalno trgovino. V poslovni objekt so »vstopili« skozi zadnja vrata, a so pri tem pritegnili pozornost okoliških stanovalcev, ki so poklicali policijo. Ko je slednja prišla na prizorišče, so vlomilci v paniki pričeli bežati. Medtem ko so lomastili po trgovini proti izhodu, se je eden izmed vlomilcev poškodoval. Vsi trije so bili prijeti in poškodovani je bil odpeljan v bolnišnico.

Izkazalo se je, da si je vlomilec poškodoval genitalije, ko je zadel v polico oz. nekaj podobnega. Poškodba njegove mošnje je bila tako huda, da je potreboval nekaj šivov.

Pozneje so bili vsi trije obsojeni na šestmesečno pogojno kazen. A zdaj je odvetnik poškodovanega vlomilca vložil tožbo proti lastniku trgovine, policiji in vlade. Lastnik trgovine je tako dobil obvestilo od irskega Ocenjevalnega odbora za osebne poškodbe (Personal Injuries Assessment Board; PIAB), da odvetnik hoče od njega, »da prevzame odgovornost za incident«.

 PIAB, ki po zakonu mora sprejeti vse prijave osebnih poškodb in jih raziskati, ima tako 90 dni časa, da razišče utemeljenost prijave.

 Lastnik trgovine, ki ni zaprosil zavarovalnice za povrnitev škode, je tako sam moral plačati zamenjavo vrat, uničenega video-nadzornega sistema ter poškodovanega blaga. Zdaj pa se mu morebiti obeta še plačilu odškodnine vlomilcu, ki je vlomil v njegovo trgovino. »Bilo bi smešno, če ne bi bilo res,« je z veliko mere ironije zaključil lastnik, poroča britanski Daily Mail.