REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Berlusconi pomotoma uvrstil Rusijo med članice zveze Nato

Berlusconi pomotoma uvrstil Rusijo med članice zveze NatoSilvio Berlusconi

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi je danes med obiskom v Bruslju Rusijo pomotoma uvrstil med članice zveze Nato. Kot je dejal, je Rusija pred 15 leti, ko je bil sam na oblasti, pristopila k zavezništvu.

81-letni Berlusconi je danes sam sebe opisal kot "otroka vojne, ki se je 50 let bal hladne vojne". Dodal je, da je ta otrok, "leta 2002 uspel včlaniti Rusijo v Nato" in da verjame v Evropo kot absolutno osnovno dejstvo.

Berlusconi je pri tem imel v mislih vrh Nata 2002 v Italiji, na katerem sta se Nato in Rusija dogovorila o vzpostavitvi stalnega odbora za sodelovanje, ki so ga kasneje zaradi krize v Ukrajini zamrznili.

Berlusconi naj bi se v Bruslju sestal z najvišjimi evropskimi predstavniki, med drugim s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudeom Junckerjem in predsednikom Evropskega parlamenta Anotniom Tajanijem.