REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Začela se je druga faza vojaških vaj Rusije in Belorusije z nestrateškimi jedrskimi silami (VIDEO)

Začela se je druga faza vojaških vaj Rusije in Belorusije z nestrateškimi jedrskimi silami (VIDEO)Cilj vojaških vaj je, da se oborožene sile Rusije in Belorusije pripravijo za zagotavljanje suverenosti in ozemeljske celovitosti zvezne države ter kot odgovor na provokativne izjave in grožnje nekaterih zahodnih uradnikov. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

V skladu z odločitvijo predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina se je začela druga faza vaje ruskih nestrateških jedrskih sil, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Med vajo bodo obravnavana vprašanja skupnega usposabljanja enot oboroženih sil Ruske federacije in Republike Belorusije za bojno uporabo nestrateškega jedrskega orožja, je navedeno v sporočilu.

»Cilj vaj je vzdrževati pripravljenost osebja in opreme ruskih in beloruskih enot nestrateškega jedrskega orožja za brezpogojno zagotavljanje suverenosti in ozemeljske celovitosti Zvezne države,« je zapisano v sporočilu.

Predsednika Belorusije in Rusije Aleksander Lukašenko in Vladimir Putin sta se pogovarjala o vojaških vajah v Minsku, je za RIA Novosti povedal beloruski veleposlanik v Moskvi Dmitrij Krutoj.

Po njegovih besedah ​​so vaje s taktičnim jedrskim orožjem odgovor na ustrezne »pobude« Združenih držav Amerike in zahodnih držav.

Zanimivo in srhljivo je to, da ruske in beloruske enote pri tokratnih vajah uporabljajo pristne jedrske rakete s pravimi jedrskimi bojnimi glavami, le da pred ukazom za izstrelitev - prekinejo vajo...

Kot je že pojasnil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, so sedanje vojaške vaje raketnih enot, ki jih je napovedal ruski generalštab in vključujejo ruske nestrateške jedrske sile, povezane z izjavami zahodnih uradnikov, da so pripravljeni poslati vojake v Ukrajino.

Zahod, kot je pojasnil Peskov, »izziva vrtinec napetosti brez primere«, to pa zahteva odgovor.

Kot je ob začetku prve faze vaj sporočilo rusko obrambno ministrstvo - cilj je, da so oborožene sile Rusije pripravljene zagotoviti suverenost in ozemeljsko celovitost države, kot odgovor na provokativne izjave in grožnje nekaterih zahodnih uradnikov proti Ruski federaciji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek