REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemčija bi se rada borila proti Rusiji, za obrambo Nata pa ji manjka 75.000 vojakov

Nemčija bi se rada borila proti Rusiji, za obrambo Nata pa ji manjka 75.000 vojakovZahodni vojaški pakt je ugotovil, da mu primanjkuje žive sile in orožja za obrambo pred morebitnim ruskim napadom, ki bi se lahko po mnenju nemškega vojaškega vrha zgodil že leta 2029. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemčija bo potrebovala vsaj 75.000 dodatnih vojakov, da bo izpolnila svoje zaveze Natu, medtem ko zahodno vojaško zavezništvo prilagaja svoje obrambne načrte za soočenje z Rusijo, poroča nemški Spiegel.

Na lanskem vrhu v Vilni so voditelji Nata podpisali prve večje obrambne načrte po koncu hladne vojne, v katerih so podrobno opisali, kako se bo vojaški pakt Zahoda odzval na morebiten ruski napad, poroča Reuters.

Agencija ocenjuje, da NATO že desetletja ni imel potrebe po takšnih načrtih, saj je veljalo, da postsovjetska Rusija ne predstavlja več grožnje za zahodne države.

NATO in nacionalni vojaški načrtovalci so opazili pomanjkanje ljudi in orožja, potrebnega za obrambo pred morebitnim ruskim napadom, ki bi se po mnenju nemškega vojaškega vodstva lahko zgodil do leta 2029.

Nove zahteve Nata pomenijo, da bodo nemške oborožene sile potrebovale dodatnih 75.000 vojakov za zapolnitev dodatnih zavezniških korpusov, divizij in brigad, potrebnih za izvajanje obrambnih načrtov, poroča Spiegel, ki se sklicuje na zaupne dokumente.

Nemško ministrstvo za obrambo ni bilo dosegljivo za komentar, poroča časnik.

Nemški obrambni minister Boris Pistorius je dejal, da se mora Nemčija pripraviti na vojno z Rusijo v prihodnjih letih, najkasneje do leta 2029.

Pistorius je dejal, da bi »zmaga Rusije v Ukrajini Berlin stala več kot vojaška in finančna pomoč oboroženim silam Kijeva

»Jasno moramo razumeti - zmaga Rusije bi nas stala več kot trenutna podpora Ukrajini,« je dejal minister.

Dodal je, da mora Berlin, da bo to uresničil, paziti na usposabljanje osebja, materialne in finančne komponente.

Pojasnil je, da mora biti Nemčija pripravljena na odvračanje, da prepreči najslabši scenarij, poročajo nemški mediji.

Po njegovem mnenju se ruski predsednik Vladimir Putin ne bo »ustavil na mejah Ukrajine«.

Meni, da so finance, materiali in kadri ključni za boljše stanje Bundeswehra.

Trenutno ima Bundeswehr približno 180.000 vojakov, kar je manj od cilja približno 200.000 vojakov in 80.000 civilnih uslužbencev.

»V nujnih primerih potrebujemo pogumne mlade ženske in moške, ki lahko branijo to državo,« je dejal Pistorius.

Vrnitev obveznega služenja vojaškega roka postaja po besedah nemškega obrambnega ministra ​​prednostno vprašanje za državo.

Zato meni, da je treba uvesti »novo obliko služenja vojaškega roka«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek