REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev: »Jetrna pašteta« Scholz bi moral na kolenih prositi Ukrajince za odpuščanje

Medvedjev: »Jetrna pašteta« Scholz bi moral na kolenih prositi Ukrajince za odpuščanjeNi si upal raziskati sabotaže plinovoda Severni tok, namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije ob tem navaja, da bi se moral nemški kancler pokesati za oživljanje nacizma in za zgodovinsko izgubo zaupanja v Socialdemokratsko stranko Nemčije, zaradi česar se »Willy Brandt in Helmut Schmidt prevračata vsak v svojem grobu«. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemški kancler Olaf Scholz bi moral Ukrajince prositi za odpuščanje, ker so jih obsodili na iztrebitev, je na svojem kanalu Telegram zapisal namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev, medtem ko je komentiral kanclerjeve besede, da bi moral ruski predsednik Vladimir Putin priznati, da je Ukrajina »močna in jo ni mogoče vreči na kolena«.

Medvedjev je Scholza označil za »jetrno pašteto«, ki je »nepričakovano postala klepetava« in »govori neumnosti«.

»Sramota. Moral bi poklekniti in se pokesati pred Ukrajinci, ker jih je obsodil na iztrebljenje.

(Pokesati bi se moral) za oživljanje nacizma, za zgodovinsko izgubo zaupanja v Socialdemokratsko stranko Nemčije, zaradi katere se Willy Brandt in Helmut Schmidt prevračata v njihovih grobovih,« je poudaril Medvedjev, poroča Sputnik.

Celo visoki predstavnik Evropske unije za zunanjo politiko Josep Borrell je priznal, da bi se spopad v Ukrajini brez tuje pomoči Kijevu lahko končal v nekaj tednih, spomni Medvedjev.

Spomnimo, nemški kancler Olaf Scholz je v nedavnem video sporočilu ruskemu predsedniku Putinu poslal zahtevo, naj prizna, da Ukrajina ne bo prisiljena v predajo in da se ne bo vrgla na kolena.

Scholz je ob tem poudaril, da sta Nemčija in Zahod zavezana delovanju za dosego pravičnega miru za Ukrajino.

In da mora Putin to dejstvo sprejeti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek