REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lavrov sporočil zahodnim voditeljem: Sprostite se, če se lahko

Lavrov sporočil zahodnim voditeljem: Sprostite se, če se lahkoRuski zunanji minister je spregovoril o strahu zahodnih uradnikov, da bo ruska vojska napadla države Nata, in o odgovornih za sabotažo Severnega toka. Vir: Posnetek zaslona, X

Zahod bo kmalu spoznal, da je čas, da Ukrajino neha ponujati kot žrtev svojih povsem neobetavnih ciljev, je za Vesti povedal ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Ko je spregovoril o strahu zahodnih voditeljev, da bo ruska vojska po zmagi v Ukrajini napadla zahodne države, in o izjavah zahodnih uradnikov, ki so zadnjih 20 let kot odziv na opozorila ruskega predsednika Vladimirja Putina, da se NATO približuje ruskim mejam, posmehljivo svetovali, češ da se mora »Moskva sprostiti«, zdaj Lavrov sporoča: »Če lahko, naj se zdaj oni sprostijo«.

Rusija dobro razume vse možnosti, ki jih ima, in upošteva vsak scenarij razvoja situacije v Ukrajini, je dejal Lavrov in dodal, da je čas, da kijevski režim sprejme dejansko stanje razmer na fronti.

Očitki nemškega kanclerja Olafa Scholza, da naj bi Putin domnevno »zaprl (Evropski uniji) plin«, zvenijo skrajno fantazmagorično, če upoštevamo, da sta bila plinovoda Severni tok 1 in 2, ki sta ju septembra 2022 v Baltskem morju uničile ZDA, postavljena za zagotavljanje nadaljnje blaginje Nemčije.

»Vsi veste, kaj se danes dogaja z nemškim gospodarstvom.

In to, da brez sramu zdaj govorijo, da je 'Rusija izklopila plin', je zelo žalostno,« je laži zahodnih politikov ošvrknil Lavrov.

Podobno kot Scholz je nedavno, ne da bi zardel, zatrdil tudi britanski predsednik vlade Rishi Sunak.

To po besedah Lavrova ​​pomeni, da trenutno na Zahodu ni politikov, ki bi lahko z Rusijo vodili dialog na pragmatični podlagi in na podlagi dejstev.

»Zahodni voditelji ne priznavajo in izkrivljajo dejstva.

Poskušajo zavajati svoje državljane in volivce, da ne bi ovirali te katastrofalne poti, ki Evropo vodi v slepo ulico,« je sklenil ruski minister.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek