REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Klepetalnica, plastenke in splav: Ukrajinski vojak preplaval Dneper in se predal Rusom

Klepetalnica, plastenke in splav: Ukrajinski vojak preplaval Dneper in se predal RusomPripadnik ukrajinskih oboroženih sil je prek chatbota (klepetalnice) obvestil ruske sile, da namerava prebegniti, njegov pobeg so pripravljali približno tri mesece. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski vojak je na splavu, narejenem iz praznih plastičnih steklenic preplaval Dneper in se predal ruskim silam, je potrdil vir iz ruskih varnostnih struktur.

Njegov prehod na obrežje Dnepra (video posnetek, zgoraj), kjer se nahajajo ruske sile, so pripravljali tri mesece, glede na to, da je rusko vojsko predhodno obvestil o svojih načrtih prek chatbota Free Soldier (Svoboden Vojak), je navedel sogovornik ruske medijske agencije.

Ukrajinski vojak se je za pobeg odločil, ker, kot pravi, namerava ukrajinsko poveljstvo vojsko, vključno z njegovo brigado, v bližnji prihodnosti premestiti v smeri Harkova, kamor prodirajo ruske sile.

Za oborožene sile Ukrajine so razmere v regiji Harkov težke, je priznal vrhovni poveljnik ukrajinskih sil general Aleksander Sirski sam, pa tudi generalštab oboroženih sil Ukrajine.

Ukrajinskim enotam zmanjkuje mož, število nesmiselnih napadov na frontni črti se je sicer zmanjšalo, je dejal guverner regije Zaporožje Jevgenij Balicki.

»Seveda vidijo, da jim zmanjkuje mož, ker je vse manj nesmiselnih napadov, ki jim sledi veliko število žrtev.

V večji meri so prešli v defenzivo v skoraj vseh smereh. Mesti Krinke in Rabotino so že predali (Rusom).

Sovražniku zmanjkuje moči,« pojasnjuje Jevgenij Balicki in dodaja, da ukrajinski vojaki za razliko od ruskih, niso motivirani in ne razumejo, za kaj se borijo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek