REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj rak ubija Slovence?

Zakaj rak ubija Slovence?

Po podatkih Eurostata (2015) smo Slovenci na samem vrhu evropske lestvice umrljivosti za rakom (300 umrlih na sto tisoč prebivalcev). Rak torej na stari celini najbolj množično ubija Slovence. Odgovora od pristojnih, zakaj je temu tako, ni. Za komentar smo zaprosili Jozepha Vargo, konzultanta nove medicine, ki jo je utemeljil nemški zdravnik dr. Ryke Geerd Hamer (1935 – 2017). Dr. Hamer je prepoznal povezavo med duševnimi konflikti in boleznimi. In očitno so konflikti v ljudeh, ki nam jih je v nadaljevanju opisal Varga in ki botrujejo raku, pri Slovencih trenutno zelo poudarjeni.

Pri ženskah so sicer na prvem mestu smrti bolezni srca in ožilja (461 umrlih na sto tisoč prebivalcev), pri moških pa rak (339 umrlih na sto tisoč prebivalcev). Najbolj razširjeni raki v Sloveniji so rak dojk, prostate, kože, debelega črevesa in danke, pljuč in sapnika, sledijo rak glave in vratu, ledvic, materničnega vratu, mehurja, mod, Ne-Hodgkinov limfom, trebušne slinavke in želodca.

Umrljivost zaradi raka, Slovenija

Rak dojk
Osnovni konflikt je odtujenost od matere, ločenost družine. Mama se obremenjuje s tem, da ne vidi dovolj otrok in partnerja, da so čez dan veliko ločeni. Zakaj je to za severnovzhodni del Slovenije bolj izrazito? V Prekmurju je družinska skupnost tradicionalno pomembna, ta pa sedaj razpada. V urbanih središčih je ta razpadla že pred 20, 30 leti, v Prekmurju pa se to dogaja sedaj in so tudi travme tu trenutno večje.

Rak prostate, rodil
Prostata je pri moškem povezana z zagotovitvijo obstanka človeške vrste. Če moški ne more ustvariti družine, dinastije, če te možnosti nima, ima težave. Podobno travmo doživlja ženska, ki ne more postati mati. Tudi če se zavestno odloči, da ne bo postala mati, je ta podzavestni pritisk po imeti otroka tako močan, da bo prej ali slej imela zaradi tega notranje konflikte in probleme z rodili
Ni slučaj, da sta ravno rak dojk (ter težave z rodili) in prostate najbolj razširjena raka. V zadnjih 50 letih je v človeški etiki na tem področju nastala velika zmeda: razbitje družine, svoboda spolnosti, ogromno pornografije, poudarjanje istospolne usmerjenosti...

Rak debelega črevesa
Debelo črevo govori o umazaniji, umazani družbi, umazanih politikih, umazanih zgodbah.
Po eni strani ljudje živijo v pomanjkanju in so v stiski, negotovosti glede prihodnosti, po drugi strani pa obstajajo »svinjarije«, goljufije in umazane igre na ravni družine, družbe, politike, države. In že smo pri naslednji nacionalni bolezni Alzheimerju oziroma demenci. Ki pa sploh ni bolezen, ampak gre za prastari biološki odziv: če živim v okolju, kjer ni več hrane in virov ter je hkrati tudi ogromno umazanije, ki bi me lahko zastrupila, je boljše, da pozabim na vse in se prepustim toku, da me bo voda odnesla nekam, kjer bo čisto okolje in bodo tudi viri na
razpolago. 

Rak pljuč
Osnovni konflikt je strah pred smrtjo. Nova medicina razlaga, da gre za sistemsko napako medicine, ki bolnika s tem, ko mu pove za neko »neozdravljivo« diagnozo, močno prestraši. Kot posledica soočenja  z »usodno« diagnozo, ko se bolnik ustraši za svoje življenje, dobi prehlad, pljučnico, tuberkulozo ali raka pljuč, odvisno od intenzivnosti konflikta. Torej se rak ne razširi še na pljuča, ampak gre za novo bolezen.

Rak kože
Pri kožnem raku gre za strah pred poškodbo, da me bodo drugi poškodovali, običajno ko nas je preveč, hodimo drug po drugem, nekdo me rani, očrni, udari izpod pasa. Pri melanomu pa gre za pretiran strah pred tem, da nas bo sonce ožgalo.

Krvni rak
Gre za povezavo s pripadnostjo klanu. So me hoteli imeti? Sem bil zaželjen otrok? Me je hotela mama splaviti? Sem nastal načrtno ali po nezgodi? Gre za zavrnjenost. Po drugi strani pa je levkemija spremljevalec vseh bolezni ali sprememb na kosteh ali mišicah. Vsak zlom samopodobe spremlja levkemija oziroma padec ali drastični porast števila levkoblastov. Krivulja je znana, točno lahko sledimo, kje v procesu smo in spet je problem uradne medicine, ki najde nekega bolnika točno v tisti fazi, ko ima visoke levkoblaste in ga prestraši. Mogoče pa čez dva tedna teh levkoblastov več ne bi bilo, nova medicina pozna v praksi tudi take primere.

Anja Drašler za Misterije
 

Nadaljevanje članka na Misteriji.si

Delite članek