REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenija dobila prvo magistrico fizioterapije, ki uporablja predvsem sodobne fizikalne metode

Slovenija dobila prvo magistrico fizioterapije, ki uporablja predvsem sodobne fizikalne metodeMag. Maja Petrič

Fizioterapija je zdravstvena disciplina, ki pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovancev in bolnikov uporablja predvsem sodobne fizikalne metode. Ljubljanska zdravstvena fakulteta pa je podiplomski študij uvedla v letu 2014. Pred tremi dnevi pa je kot prva v Sloveniji prvi magistrski naziv s tega področja dosegla Maja Petrič iz Ljubljane, ki za svojo magistrski zagovor in nalogo prejela oceno 10 in si tako zagotovila naziv prve magistre fizioterapije, ki uporablja predvsem sodobne fizikalne metode.

Magistrska naloga, zdaj že magistre Maje Petrič, z naslovom: "Učinki predoperativne ishemične vadbe z lahkim bremenom na zmogljivost in funkcijo stegenskih mišic pri bolnikih s poškodbo sprednje križne vezi: poročilo o raziskavi", pa ni pomembna le zaradi visoke ocene (10 pri zagovoru magistrske naloge), ampak znanja, ki ga bo nova magistrica lahko udejanjala v praksi.

S programom pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovancev in bolnikov, ki uporablja predvsem sodobne fizikalne metode je Slovenija namreč dobila strokovnjakinjo (pričujemo, da jih bo še več), ki bodo s svojo strokovnostjo skrbela(i) za zdravje državljanov.

Kar je še pomembneje za bolnike s tovrstnimi težavami, je tudi to, da bodo mladi strokovnjaki s svojimi znanstvenimi raziskavami pripomogli k razvoju in boljšim storitvam na področju fizioterapije.

To je tudi razlog, da je vredno za uspešen zaključek in odlično oceno mladi magistrici Majo Petrič čestitati in jo predstaviti tudi širši javnosti.

Delite članek