REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najboljši so padli: Evropski parlament izgubil eno od najbolj ostrih poslank, a poglejte, kdo se tega v Sloveniji veseli!

Najboljši so padli: Evropski parlament izgubil eno od najbolj ostrih poslank, a poglejte, kdo se tega v Sloveniji veseli!Clare Daly - vedno na pravi strani. Vir: Posnetek zaslona, X

V demokraciji bi ljudje morali imeti vedno prav - a dejstvo je, da se pogosto motijo. Nekatere zmote postanejo opazne šele čez leta. Tudi v primeru Slovenije bomo to lahko videli. A tudi v drugih državah je podobno.

V novem Evropskem parlamentu, na primer, po volji irskih volivcev ne bo več ene od najbolj glasnih, brezkompromisnih in pogumnih poslank.

Clare Daly, poslanka iz Irske namreč ni bila izvoljena.

Za vse, ki razmišljajo s svojo glavo in cenijo ljudi, ki si upajo povedati resnico v obraz vsem, tudi največjim avtoritetam, je to seveda velika izguba.

Clare Daly je namreč točno takšna, kot jih slovenski državljani nikoli nismo uspeli poslati v evropski hram demokracije.

S tem pa ni izgubila samo Irska in njena stranka levica, pač pa tudi EU.

Clare Daly se je strastno borila za pravice delavcev, za okolju prijazno družbo, proti vojnam, apartheidu in za vse preganjane, v zadnjem času pa najbolj za Palestince.

Vojnohuskaški mediji, podporniki kijevskega marionetnega režima in člani židovskega lobija so je napadali, češ da je Putinovo trobilo in najboljši Asadov vojak, zgolj zato, ker je razkrivala njihove neresnice.

Nedavno so ji, ob zadnjem govoru, v Evropskem parlamentu grobo odvzeli besedo, ker naj se menda ne bi držala teme.

Ob obisku generalnega sekretarja zveze NATO pa ga je opomnila, da laže, ker Ukrajina ni pridobila ozemlja, kot je trdil, pač pa ga je več izgubila.

In to ob ogromni ceni življenj pol milijona vojakov.

Njen kolega, pogosto enako oster Mike Wallace je ob tem dejal:

»To, kar je Clare Daly dosegla kot evropska poslanka v zadnjih 5 letih, je brez primere in tega ji nihče ne more vzeti – njena neustrašnost pri govorjenju resnice brez strahu ali naklonjenosti je bila resna težava za establišment, ne glede na to, ali so z desnice ali tako imenovane levice...«

To pa je razveselilo – le koga drugega – dopisnika prestolničnega celuloznega nizkonakladnika iz Bruslja.

Odzivi na tvit dopisnika prestolničnega celuloznega nizkonakladnika iz Bruslja. Vir: Posnetek zaslona, X

To je seveda tipična Slovenija: tip, ki sredi Bruslja niti ne zaznava, kdo resnično govori iz srca in kdo je zgolj lutka elit je celo dopisnik, ki nato slovenski javnosti prodaja »resnico« o dogajanju v evropski politiki.

Kdo v resnici res je, pa ga na družbenih omrežjih, kot lahko vidimo med tviti, zgoraj in spodaj, ocenjujejo precej bolj točno:

Pa še komentar Blaža Tomažiča na tvit bruseljskega dopisnika iz Slovenije, ki se je razveselil, da Clare Daly ne bo v vrstah EP v naslednjem sklicu: »Kdor jo označi za prorusko je ali debil, ali laže, ali pa prvič sliši zanjo in piše po nareku.« Vir: Posnetek zaslona, X

Clare Daly se je borila tudi za izpustitev v Združenem kraljestvu zaprtega novinarja in publicista Juliana Assangea:

Govori Clare Daly se bodo še predvajali zelo dolgo, zgrešene ocene njenih kritikov pa bodo hitro pozabljene.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek