REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trikolesni prestiž: Težkokategornik Honda Goldwing 1800

Trikolesni prestiž: Težkokategornik Honda Goldwing 1800Honda Goldwing 1800 | VIR: Lazaret

Imam občutek, da se je motociklistična izvedba s sprednjima kolesoma prijela bolj, kot smo si to lahko zamislili pred 15 leti, ko so na cesto prihajali prvi poizkusi. BRP s svojim Spyderjem, pa Piaggio MP3 … in kar naenkrat je bil trg poln. Celo Yamaha se je pred nedavnim pokazala s svojim enduro motociklom, ki ima spredaj dve kolesi. 
 
A sedaj je na plano prišla legenda cestnih križark, težkokategornik Honda Goldwing 1800. V francoskem podjetju Lazareth, kjer so poznani po svojih štirikolesnikih z ogromnimi V8 Maserati motorji in drugimi tehnološkimi poslasticami, so se po naročilu lotili izdelave prav posebne Honde Goldwing. Poznamo že trikolesno različico, ki ima zadaj dve kolesi, nekakšen klasičen trike, naprodaj tudi v Sloveniji, a tokrat ima dve kolesi spredaj.

Honda Goldwing 1800
Honda Goldwing 1800 | VIR: Lazaret
Ker deluje na principu dvojnih rok z dvojnim vzmetenjem in se kolesi premikata vzporedno glede na nagib in podlago, je med vožnjo občutek, kot da imamo samo eno kolo.

Ker pri Lazaretu ne manjka izkušenj s sprednjim neodvisnim vzmetenjem, so se tega projekta lotili nadvse resno in profesionalno. Ker deluje na principu dvojnih rok z dvojnim vzmetenjem in se kolesi premikata vzporedno glede na nagib in podlago, je med vožnjo občutek, kot da imamo samo eno kolo. Kot prednost pa lahko štejemo še to, da se pri zaustavitvi mehanizem lahko zaklene in motocikel ostane v pokončnem položaju, kar pomeni, da vozniku ni potrebno stati na tleh in držati ravnotežja.

Honda Goldwing 1800
Honda Goldwing 1800 | VIR: Lazaret

 
Sistem je tako preizkušen in varen, celo tako dodelan je, da je prestal homologacijo in je dejansko »street legal« za evropsko področje. Podatka, koliko stane predelava, še nimamo, a zagotovo se bodo našli »starejši« kupci, ki jim je zaradi teže motocikel Goldwingprevelik za varno rokovanje. S takšnim sistemom pa je vožnja bolj varna, še posebno na spolzki podlagi, hkrati pa omogoča mnogo lažje manevriranje na mestu. Ne pozabimo, da ima že serijski Goldwing tudi vzvratno prestavo.

Torej: če je želja in finance niso problem, sedaj obstaja tudi rešitev.