REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spoznajte nove, digitalne registrske tablice: RPlate Pro

Spoznajte nove, digitalne registrske tablice: RPlate ProVIR: Reviver Auto

Kos pločevine, na kateri je oznaka s kombinacijo številk in črk in je pripeta na vsako vozilo, ki se hoče legitimno vključiti v redni promet. Tak sistem poznamo že skoraj od prvih vozil, ki so se pojavila na cesti. A ker gre razvoj naprej na prav vseh področjih, je ameriško podjetje Reviver Auto predstavilo sistem digitalne registrske tablice, ki je sposobno prikazovanja različnih podatkov.

Ne gre samo za prikazovanje registrske oznake, temveč za pravo komuniciranje z ostalimi vozniki. Digitalna tablica lahko prikazuje status zavarovanja vozila, posebna prometna obvestila, tudi marketinška, ko je vozilo parkirano.

Ne gre samo za prikazovanje registrske oznake, temveč za pravo komuniciranje z ostalimi vozniki. Digitalna tablica lahko prikazuje status zavarovanja vozila, posebna prometna obvestila, tudi marketinška, ko je vozilo parkirano. Tablice so za zdaj dovoljene v zvezni državi California, Texas, Florida in Arizona, kmalu pa se pričakuje, da bodo dovoljene tudi drugod.

Digitalna tablica
Digitalna tablica stane 599 USD in še dodatnih 8 USD na mesec.VIR: Reviver Auto

Sistem delovanja je monokromatski in zelo podoben e-knjigam, tako da so prikazane zadeve zelo dobro vidne tudi pri sončni svetlobi. Kot zanimivost pa ne potrebujejo stalnega napajanja z elektriko, kar zelo podaljša čas uporabe. Opcija je tudi vgrajena GPS naprava, a s tem že posegamo v zasebnost uporabnika in njegovo gibanje. Tehnično je narejena, da zdrži zelo velike temperaturne razlike, ter sistem pričvrstite, ki preprečuje krajo.

Opcija je tudi vgrajena GPS naprava, a s tem že posegamo v zasebnost uporabnika in njegovo gibanje. Tehnično je narejena, da zdrži zelo velike temperaturne razlike, ter sistem pričvrstite, ki preprečuje krajo.

Digitalna tablica stane 599 USD in še dodatnih 8 USD na mesec. To pa ni nič kaj prijazno do uporabnika.

Ali se bo tak standard prijel pa bomo videli, je pa res, da tega do sedaj nismo bili vajeni. V Evropi smo standardizirali tablice in so povsod enake zasnove. Ali bo tudi tu era digitalizacije prišla, pa glede na stanje kar malo dvomim, saj imamo zelo striktne in vedno bolj represivne ter omejujoče zakone.