REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Projekt Lift: Brez avtomobila za 31 dni

Projekt Lift:  Brez avtomobila za 31 dni

Lastnike avtomobilov so pozvali na en zelo zanimiv poizkus: opustiti vožnje s svojim vozilom za 31 dni in uporabljati druge načine prevoza, kot so: javni transport, souporaba avtomobilov, sistema izmenjave koles in seveda uporaba Lyft-a.

Pri Lyft-u menijo, da lahko živite tudi brez svojega avtomobila.

Pri Lyft-u menijo, da lahko živite tudi brez svojega avtomobila. Načini osebnega transporta so se v sodobnem času močno spremenili in novejše generacije niso več tako čustveno vezane na posedovanje avtomobila kot starejše generacije, ko je avtomobil bil tako statusni simbol kot tudi nuja za osebni transport.

Izbrali so skupino 100 ljudi, ki naj bi za v mesecu avgustu pustili avtomobil doma in prejeli so po 550 USD za uporabo kombinacije osebnega transporta:

  • 300 USD za Lift deljenje prevozov
  • 45 USD za Divvy najema koles
  • 100 USD za ZIipcar najeme
  • 105 USD za avtobusne prevoze

V tem projektu je združenih več ponudnikov oz. rešitev vzajemnih prevozov ali najema prevoznega sredstva. Lyft ima platformo za avtomobile, Zimride pa je v partnerstvu z Zipcar je pred kratkim sprovedel platformo za souporabo koles Motivate, kateri že teče v mestu Chicago pod imenom Divvy bike. Torej partnerji niso naključno izbrani za ta promocijski projekt.

Namesto da bi ljudje uporabljali avtobusni prevoz, si preko aplikacije enostavno naročijo avtomobil.

Vključiti javni transport ni »mačji kašelj«. Zadnja poročila svetovalcev za javni transport nakazujejo, da platforme, kot so Lyft in pa Uber, odvračajo potnike od uporabe javnega prevoza.

Lyft je, tehnično gledano, direktna konkurenca avtobusom. Namesto da bi ljudje uporabljali avtobusni prevoz, si preko aplikacije enostavno naročijo avtomobil. Poročilo tudi omenja, da je deljenje vožnje (ride-sharing) aplikacija že dosegla posredovanje pri prevozu preko 5,7 milijarde milj v več mestih širom ZDA.

Vendar pa tako Lyft kot Uber ne zmanjšujeta prisotnosti avtomobilov na cestah. Ravno obratno, saj vozniki z dodatnim osebnim zaslužkom jemljejo ravno potnike, ki bi drugače uporabili javni transport.

Amos Haggiag, direktor podjetja Optibus, ki ima prav tako platformo za naročanje prevozov je izjavil, da vsakdo, ki uporabi Lyft ali Uber dejansko pospešuje uporabo avtomobilov in naj se nato ljudje ne čudijo, da nastaja še več prometnih konic in zastojev.

Poizkus temelji na prepričanju in poštenju zgolj 100-ih ljudi, da bi lahko dokazali, kako drag in nepotreben je lastni avtomobil v primerjavi z alternativnim javnim prevozom. Ista študija prav tako nakazuje, da uporaba Lyft-a ali Uber-ja ne spreminja vozniških navad, temveč je ceneje naročiti avto / prevoz, kot pa sam voziti in nazadnje še iskati ter plačevati za parkirno mesto.

Lyft prav tako načrtuje platformo za najem električnih skuterjev in s tem še bolj razbremeniti sam cestni promet z avtomobili, hkrati pa pospešiti določene prometne tokove. Lyft tako bo tako le še bolj utrdil svoj vpliv in svoj servis: kombinacijo najema osebnega transporta