REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

George Soros vstopa v svet kriptovalut

George Soros, investitor, poslovnež in politični aktivist madžarsko-ameriškega porekla, sicer znan kot lastnik ter upravljavec investicijskega sklada Soros Fund Management.
George Soros vstopa v svet kriptovalutVIR: Pixsell in Insajder

George Soros, investitor, poslovnež in politični aktivist madžarsko-ameriškega porekla, sicer znan kot lastnik ter upravljavec investicijskega sklada Soros Fund Management, naj bi po poročanju poslovnega medija Bloomberg, v začetku aprila izrazil interes za vstop na trg kriptovalut.

Soros Fund Management je investicijska družba v lasti družine Soros, ki upravlja s premoženjem, ocenjenim na več kot 25 milijard ameriških dolarjev.

Soros Fund Management je investicijska družba v lasti družine Soros, ki upravlja s premoženjem, ocenjenim na več kot 25 milijard ameriških dolarjev. Sklad je bil ustanovljen leta 1969, v letu 2010 pa je bil eden izmed najbolj profitabilnih v industriji hedge skladov, z donosi, ki so v obdobju štiridesetih let v povprečju dosegali 20 odstotkov letno.

Kot poroča Bloomberg, naj bi Adam Fisher, glavni upravljavec Sorosovega sklada, dobil zeleno luč, da lahko del premoženja, s katerim sklad razpolaga in upravlja, nameni za trgovanje z virtualnimi valutami. 

Takšna poteza se zdi na prvi pogled presenetljiva, saj je Soros konec januarja na gospodarskem forumu v Davosu izrazil očitno nenaklonjenost Bitcoinu in kriptovalutam na splošno ter jih poimenoval »tipičen balon«. Ob tem je še dodal, da Bitcoin ni valuta, saj zaradi svoje volatilnosti ne more imeti vloge stabilnega hranilca vrednosti. Investitorji starejše generacije, kamor spadata tako Warren Buffet kot tudi George Soros, na splošno gledajo na kriptovalute z veliko mero skepticizma. Slednje sicer ni presenetljivo, če vzamemo v obzir njuno investicijsko filozofijo, katere osnovno načelo je, da ne investirata v nekaj, česar ne razumeta. 

Kljub takšnim stališčem se Soros očitno pri svojih investicijskih odločitvah ne omejuje, če oceni, da obstaja pri vložku v določeno sredstvo dovolj velik potencial za zaslužek. Pri trgovanju s kriptovalutami uspeh namreč ni nujno pogojen s poglobljenim poznavanjem tehnologije blockchain, temveč je dovolj le preprosta zmožnost izračuna oziroma ocene tveganja in potencialne nagrade. 

Od konca januarja, ko je Soros na letošnjem gospodarskem forumu komentiral Bitcoin, do začetka aprila, ko so se pojavile govorice, da s svojim skladom vstopa na trg kriptovalut, je cena Bitcoina upadla za dobrih 40 odstotkov. Kako bodo nedavne govorice o vstopu investicijske družbe Soros Fund Management na trg kriptovalut vplivale na razvoj cen, je težko napovedati, dejstvo pa je, da se George Soros, čeprav včasih nepriljubljen in kontroverzen, pri svojih investicijskih odločitvah redko zmoti.

CRB analitika

 


Spoštovani bralci, pridružite se insajderski ekipi in pošljite svoj članek, zgodbo ali novico na naslov info@insajder.com. Ne pozabite pripeti tudi fotografije, ilustracije ali grafa, če ga imate. Če bo vaš prispevek ustrezal našim novinarskim kriterijem, ga bomo seveda z veseljem objavili, vi pa boste konec meseca sodelovali v izboru za najboljši prispevek v rubriki KRIPTO. Z nekaj sreče boste dobili tudi nagrado ... v kriptovaluti seveda.

Več o pogojih sodelovanja KLIKNI TUKAJ.

Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.
Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.
Datoteka mora biti manjša od 2 MB.
Dovoljene končnice: gif jpg jpeg png txt rtf doc docx odt xls xlsx.