REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Todorić pravi, da ni nič dolžan državi, a dobavitelji od njega pričakuje 2.1 milijardo evrov

Todorić pravi, da ni nič dolžan državi, a dobavitelji od njega pričakuje 2.1 milijardo evrovIvica Todorić

Hrvaški tajkun Ivica Todorić, ki naj bi, kot pravijo v hrvaški vladi, do države poravnal vse davke, tega, kot poroča hrvaška nacionalna televizija HRT, ni storil do svojih dobaviteljev katerim naj bi dolgoval kar 2,1 milijardo evrov (16. milijard kun).

Če to drži je "naj" poslovnež v resnih težavah, saj se ve, da ima Todorić tudi kar 3,5 milijarde evrov obveznosti, do ruske državne banke Sberbank.
V primeru, da tudi dobavitelji Todorića stisnejo za vrat, je nekdanji hrvaški nedotakljivi poslovnež pred tem, da postane poslovni mrtvec. To pa ne velja za "njegov" Agrokor, ki pa bo zagotovo razkosan in bo morda prežel, pač v neki drugi strukturi in z nekimi novimi lastniki. Tako je pač, če nekdanji prodajalec solate želi voditi mini multinacionalko.

Naj spomnimo, da je ta ista država Hrvaška zaradi nepomembnih davčnih dolgov do države na pred leti na hitro uničila hrvaško zasebno trgovsko družbo Pevec, ko so lastnika celo zaprli. Celo več, ko so mu vse pobrali, so mu "ukradli" še priimek - Pevec.

Tako je pač, če nisi v navezi s politično elito, kar je Ivica Todorić doslej zagotovo bil, ali če nisi podložen kvazi političnim elitam. Kaj se bo zgodilo s Todorićem v prihodnje, pa bo pokazal čas.

 

Delite članek