REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Koga »krepi« delo ob nedeljah?

Koga »krepi« delo ob nedeljah?Trgovski ceter

Slovenija, pa ne samo Slovenija, to velja predvsem za tranzicijske države, je sprejela odločitev, da so trgovine odprte skoraj vsak dan. In kdo je krivec za takšno stanje? Država, ki ji ni mar za svoje ljudi, da! A predvsem trgovci, ki na ta način pridobivajo večje prihodke in kujejo ob ne prav visokih plačah svojih nameščencev dodatni dobiček. Sindikati so poskušali ustaviti nedeljsko delo, a jim to ni uspelo, ker so pač mečkači. Vlada misli, da na ta način ustrezno pospešuje gospodarstvo, kar je milo rečeno neumnost. Delavci v togovski verigi pa molčijo saj se zavedajo, da bi z dvigom glasu izgubili še tisto, kar imajo.

Vidite, tako je pač v državi, kjer delovno silo, tuji pa tudi domači trgovci, lahko izkoriščajo. Da ne govorimo o tem, da takšen način organiziranja dela dokazuje, da požrešni trgovci, ki zahtevajo od svojih delavcev, da delajo v "petek in svetek" vpliva na splošno stanje v družbi. Tako je pač, če živimo v državi, kjer je človek le nepomembno "produkcijsko sredstvo".  Da, to je del tako imenovanega novodobnega suženjstva, ki ga je deležna tudi Slovenija.

Ta video utrinek, ki smo ga posneli danes dopoldne okoli 12. ure v enem od trgovskih središč, z namenom, da pokažemo odgovornim kakšen je nesmisel tovrstnega izkoriščanja ljudi.

Ob tem se velja vprašati? Koga »krepi« delo ob nedeljah? Požrešne trgovce, ki mislijo le na dobiček ali ljudi, ki ob nedeljah nimajo kaj drugega početi, kot da obiskujejo trgovske centre, kot, da so ti »izletniška« točka.

Seveda pa se takšnega »turizma« ne gredo v organiziranih državah, ki se zavedajo, da ljudje potrebuje tudi ustrezen počitek, da so lahko nato od ponedeljka pa tja do petka ali sobote bolj uspešni in ustvarjalni.

Delite članek